Select Page

Met Jeanine doorbreek je de verwachtingspatronen en vind je je persoonlijke vrijheid

Jeanine laat je inzien dat door met moed buiten je comfortzone en de verwachtingspatronen te stappen je persoonlijke groei versnelt en meer vrijheid ervaart.

Wat een inspirerende lezing

Jeanine neemt je op openhartige maar ook luchtige wijze mee in de leerschool van alle dag. Want hoe herkenbaar zijn de verhalen en de patronen waar we soms inzitten, zonder dat je het zelf soms in de gaten hebt. 

Lef om je eigen ervaring en gevoel te delen en haar wijze van presenteren/ vertellen blijft tot het eind boeien. Ik denk nog wel eens terug aan deze lezing als ik keuzes maak omdat ik me nu meer bewust ben vanuit welke overtuiging ik dat doe. 

Zeker de moeite waard om deze investering te doen.

Monique Mulder

Makkelijke spreker

Jeanine is een zeer makkelijke spreker waar je met plezier naar luistert. Ze blijft je aandacht trekken door haar manier van praten en het gebruik van haar non-verbale communicatie.

Haar verhalen zijn inspirerend en door de alledaagse voorbeelden die ze gebruikt, kun je het makkelijk op je eigen verhaal te leggen. Mooie, eerlijke verhalen die haar kwetsbaar maken maar daardoor ook zeer toegankelijk voor
eenieder.

Monika Willems

Tijdens haar lezing vertelt Jeanine over de keuzes die zij gemaakt heeft en wat het
haar heeft gebracht. Vol met herkenbare voorbeelden, waardoor ik zonder moeite de hele tijd geboeid bleef luisteren.

Het gaat niet alleen om haar ervaring, ze deelt ook samenvattend inzichten voor iedereen in de zaal, die je makkelijk kunt reflecteren op je eigen leven.

Saskia van Klaarbergen

Redenen om spreker Jeanine Bosma te boeken:

  • Met ‘LEEF’ laat spreker Jeanine Bosma zien hoe jij meer uit je leven kan halen met praktische inzichten die je meer persoonlijke vrijheid geven.
  • Inspirerende en uitdagende lezingen die aan de basis liggen van een nieuw, vrijer leven.
  • Met de snel veranderde en soms chaotische wereld om ons heen is het tijd voor een nieuw blik op je eigen leven. Met Jeanine vind je de moed om uit je comfortzone te komen.

Durf jij voluit te leven?

Dit is de kernvraag in deze lezing van Jeanine Bosma. Wat is het eigenlijk? Vanuit haar ervaring van het schrijven van een boek over haar eigen gedrag en in combinatie met haar professionele ervaring gaat ze dieper in op deze vraag. Jeanine geeft inzicht in hoe je je leven niet laat leiden door de verwachtingspatronen van je omgeving. Door je niet vast te binden aan deze verwachtingen creëer je de vrijheid om keuzes te maken die belangrijk voor jezelf zijn. Kijk de wereld om je heen aan en zeg “Ik ga er helemaal voor!”

Kwetsbaarheid is kracht. Door jezelf kwetsbaar op te stellen creëer je de ruimte om te groeien. Doe jij dit voor jezelf? We leven tegenwoordig in een vrij individualistische maatschappij waar alles zelf oplossen gelijkstaat aan succes. Zelf een helpende hand uitsteken is prima, maar om hulp vragen is vaak een enorme horde om te nemen. Wat zou de impact zijn op je leven als je vanuit je kwetsbaarheid durft te handelen?

De verantwoordelijkheid voor je gevoelens en keuzes liggen uiteindelijk bij jezelf. Te vaak leggen wij de regie hiervan buiten onszelf. Hoe bewust ben jij je hiervan? Hoe leer je om anders met situaties om te gaan waardoor je meer grip hebt op je eigen leven en de keuzes die je maakt? Krijg antwoorden met een lezing van Jeanine Bosma.

Persoonlijke coaching

‘De moed om je kwetsbaar op te stellen gaat niet over winnen of verliezen, maar over moedig zijn dat je je laat zien als je de uitkomst niet kunt voorspellen of onder controle hebt’. Deze uitspraak over moed en kwetsbaarheid is voor mij een levensmotto geworden. Jarenlang ben ik bepaalde uitdagingen uit de weg gegaan omdat ik aan de voorkant niet zeker wist of ik het resultaat zou halen wat ik wilde, iets met het idee van controle hebben en niet mogen falen… Nu begrijp ik dat je je als mens alleen kan ontwikkelen als je de moed hebt om eerlijk naar jezelf te kijken en met vallen en opstaan nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hoe spannend ook. Wat is het ergste dat je kan overkomen? Kies je voor moed, dan word je gegarandeerd geconfronteerd met mislukking, teleurstelling en tegenslag. Dit is hét moment waarop groei in je eigen ontwikkeling ontstaat.Zoals Albert Einstein al zei, “Als je doet wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt”.

Mijn doel is, door zelf uitdagingen aan te gaan (ik noem, het schrijven van een boek) anderen te inspireren en uit te dagen deze moed te tonen om zo het leven meer volop te leven. Je kunt meer dan je zelf denkt. Als coach begeleid ik je graag door dit proces.

Als coach ben ik inventief, onafhankelijk en heb een zeer scherp oog voor de waarde en het potentieel van de ideeën van een ander. Omdat ik goed ben in het ‘aanvoelen’ van mensen en situaties zal ik zelden iemands motivatie of intentie verkeerd inschatten. Door op zoek te gaan naar dit potentieel en de bewustwording daarvan motiveer ik jou om te groeien.

Organisatieontwikkeling en teamtraining

Met mijn talent om goed te communiceren en mijn neiging om hardop te denken, kunnen anderen mijn denkproces goed volgen.

Hiermee ben ik in staat om makkelijk mensen mee te nemen en snel resultaat te boeken. Als je mij de ruimte geeft dan kom ik met een voortdurende stroom aan nieuwe ideeën die ik inzet om anderen vooruit te helpen.

Ik hou van gevarieerde werkzaamheden zodat ik mijn aandacht over meerdere projecten tegelijk kan verspreiden. Routine is ondermijnend voor mijn energie daarom beweeg ik me graag op meerdere plaatsen tegelijk binnen een organisatie. Zo weet ik wat er breder speelt en kan ik de verbanden leggen. Ik ben iemand van de hoofdlijnen en zet daarmee niet altijd de puntjes op de i.

Omdat ik me hier bewust van ben zorg ik dat er, tijdens een traject, altijd iemand naast staat die oog heeft voor de details zodat we elkaar versterken. Ik streef ernaar om in gezamenlijkheid met anderen het doel bereik wat we hebben vastgesteld waarbij ik er op stuur dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt.

Spreker LEEF!

Als spreker wil ik anderen inspireren om met meer ‘moed’ te durven leven. Ik geloof dat je meer voluit kunt leven als je jezelf accepteert zoals je bent en niet langer iets nastreeft in wie je denkt te moeten zijn. Het schrijven van mijn boek is vooral een proces geweest voor mijn eigen ontwikkeling. En neem maar van mij aan, alleen met mezelf achter de laptop was al een uitdaging aan zich. Na het afronden van de verhalen is er een last van mijn schouders gevallen en durf ik te gaan staan voor dat waar ik in geloof. Ik hoop dat ik met het delen van mijn verhalen in al mijn kwetsbaarheid anderen aanmoedig om hun eigen proces aan te gaan. Durf te voelen dat het goed is wie je bent met al je mooie en minder mooie kanten en maak de weg vrij om meer te leven zoals dat jij wilt. Graag deel ik mijn eigen verhaal.

Contact met Jeanine

Neem contact op met Jeanine Bosma. Altijd geheel vrijblijvend. Auteur van “Leef!”. Boek een lezing van Jeanine. Neem de regie over je leven.